Tijd voor winterse warmte! Jou feest in de winter….

Blog door Rien Mol over een feest in de winter

Wanneer de dagen weer korter worden en de avonden langer begint het bij mij altijd te kriebelen. De regen klettert tegen de ramen en de wind waait over ons landgoed tegen de gevels aan van onze gebouwen. Ik krijg deze dagen allerlei ideeën. De zomerse topdrukte is voorbij, maar het lijkt alsof ik alleen maar drukker ben. Want als de dagen korter worden ben ik met allerlei nieuwe ideeën voor het bedrijf en het nieuwe seizoen (april t/m oktober). In de winter zijn we dan ook altijd erg actief om leuke, nieuwe en vernieuwende zaken klaar te maken. Maar hier zijn wij niet alleen in de wintermaanden mee bezig! Ook jullie als gasten blijven ons in de wintermaanden bezoeken. Dat deed mij inspireren om deze blog te schrijven over de romantiek van een feest in de winter.

De romantiek van een feest in de winter

Een feest in de winter op ons landgoed vindt ik persoonlijk altijd wel iets hebben. Het is vroeger donker en al snel geven de buitenlampen, prikkabellampen over het terras buiten al een warme sfeer en dat is binnen niets minder. Ook hier zijn de warm gedimde lampen ons veelal uit (eiken) hout bestaande interieur decor voor gezelligheid die je alleen in de winter ervaart. Toch is en blijft het zo dat ons landgoed in de winter minder wordt bezocht en dat is eigenlijk best wel jammer, want wij hebben zo veel te bieden voor een feest in de winter.

Winter barbecue VS stamppotten

Ofyr voor een barbecue feest in de winterSteeds vaker krijgen wij de vraag of ze in de winter kunnen barbecueën bij ons. Natuurlijk is dit mogelijk, want juist voor de wintermaanden hebben wij leuke mogelijkheden. De Ofyr (links op de foto) is bij mij favoriet. Waarom? Omdat in de Ofyr in het midden een vuur berand voor warmte en gezelligheid en op de rand kan er vlees bereid worden, dus erg geschikt voor een barbecue in de winter.

Naast de barbecue kan je tijdens je feest in de winter natuurlijk ook kiezen uit de vele andere mogelijkheden die wij bieden zoals buffetten, walking diners en natuurlijk het stamppotbuffet. En dit laatste blijft toch mijn persoonlijke favoriet als het gaat om een lekkere winterse kost. En als ik dan moet kiezen tussen een barbecue en stamppot dan houd ik het lekker bij dat oer Hollandse “prakkie”.

Scroll naar boven